ΠΑΣΠ Οικονομικού

Καταγγελία ΠΑΣΠ Οικονομικού

26 Μαΐου 2017 In Ανακοινώσεις

Λίγες μόνο ώρες μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, γίναμε μάρτυρες αδιανόητων σκηνικών από τους συναδέλφους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εν λόγω παράταξη, μην έχοντας πολιτικό πρόταγμα και προτάσεις, προωθεί τον οπαδισμό και το «χουλιγκανισμό», θέτοντας έτσι το φοιτητικό συνδικαλισμό και τη συμμετοχή στα κοινά σε κατώτατο επίπεδο.

Αυτό, βέβαια, αποτελεί συνέχεια από μία σειρά γεγονότων, που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των εκλογών της 24ης Μαΐου. Εκεί, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Οικονομικού, καταπάτησε τον εκλογικό κανονισμό, που έλεγε ρητά πως στην καταμέτρηση θα παρευρίσκονται 10 άτομα από κάθε παράταξη, βάζοντας στην καταμέτρηση δεκάδες μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Και σα να μην έφτανε αυτό, συνέχισε ακάθεκτη στο έργο του εξευτελισμού της εκλογικής διαδικασίας, φωνάζοντας επί ώρες συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο για τα μέλη της ΠΑΣΠ και τις οικογένειες τους, καθώς και συνθήματα που περιέγραφαν την «ΔΑΠίτικη καθημερινότητά» τους με βία και ξυλοδαρμούς κατά των μελών της ΠΑΣΠ, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ουδεμία σχέση έχουν με φοιτητική παράταξη, αλλά με «γκρούπα» οπαδών και «χουλιγκάνων».

Άμεσο αποτέλεσμα ήταν όλα τα παραπάνω μηνύματα να περαστούν στα μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Οικονομικού, καλλιεργώντας σε μέγιστο βαθμό κλίμα βίας και τρομοκρατίας κατά της ΠΑΣΠ Οικονομικού.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, αλλά αυτή τη φορά στον πέμπτο όροφο της Σχολής μας, εξελίχθηκαν ανάλογα γεγονότα και την πρώτη μέρα που άνοιξε η Σχολή μετά τις εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε τις ακραίες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, όπου από νωρίς το πρωί μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, έβριζαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τα μέλη της ΠΑΣΠ (πιθανώς γιατί ήταν η μόνη απάντηση που μπορούσαν να δώσουν μετά από μία ακόμη εκλογική τους πτώση και φοβούμενοι τη συνεχή ανοδική πορεία μας). Αποκορύφωση δε, ήταν η άνανδρη και επικίνδυνη επίθεση από μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Οικονομικού, με σκαμπό στο κεφάλι μέλους της οργάνωσής μας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το γεγονός.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές βίας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την οργάνωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Οικονομικού,

η οποία για ακόμη μια φορά φανέρωσε το αληθινό της πρόσωπο, που έχει σχέση μόνο με τον οπαδισμό και την «τσάμπα μαγκιά».

Εμείς, ως ΠΑΣΠ οικονομικού, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στην καλλιέργεια οπαδών, αλλά πραγματικών υποστηρικτών. Η ευθύνη που μας αναθέτουν οι συμφοιτητές μας κάθε χρόνο μεγαλώνει, αφού μας οδηγούν όλο και πιο ψηλά στο εκλογικό αποτέλεσμα, πιστεύοντας σ' εμάς και στο έργο μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε φαινόμενο όπως τα παραπάνω, που δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ως κύριο στόχο να εκσυγχρονίσουμε το Τμήμα μας, να βάλουμε τα θεμέλια για ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, που θα ισχυροποιήσει το πτυχίο μας και θα το κάνει ανταγωνιστικότερο στην αγορά εργασίας και να πετύχουμε όλα όσα προτείνουμε και διεκδικούμε για το καλό όλων μας.

Βάζουμε τέλος στη νοοτροπία ορισμένων "παρατάξεων" με μηδενικό πολιτικό πρόταγμα, που προάγουν μόνο τη βία, τον οπαδισμό, το ψέμα και τη λασπολογία, τις πελατειακές σχέσεις με καθηγητές και φοιτητές και που ντροπιάζουν το φοιτητικό συνδικαλισμό.

Last modified on Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 18:32
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

• Ηλίας: 6982390019