ΠΑΣΠ Οικονομικού

Άμεση Παρέμβαση της ΠΑΣΠ Οικονομικού για τη Διανομη Συγγραμμάτων

06 Οκτωβρίου 2017 In Ανακοινώσεις

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, στοχεύοντας πάντα στην εύρυθμη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας, κινητοποιηθήκαμε το πρωί της 5ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, καταθέσαμε πρωτοκολλημένο αίτημα και συνομιλησαμε με υπεύθυνους  για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε όσον αφορά τη διανομή των συγγραμμάτων. Αυτό θα έπρεπε να είναι εύκολα αντιληπτό από όλους στο φοιτητικό σύνολο διότι αποτελεί φλέγον ζήτημα. Ως προς την επίλυση, θεωρούμε ότι χρειάζεται μια κλιμακώμενη δράση, που να αποσκοπεί στην άμεση και ουσιαστική επαγρύπνηση των αρμόδιων οργάνων και φορέων.

Συνάδελφοι, αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσε η ανακοινώση του  Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), που έθεσε ως ζήτημα την αναστολή των διαδικασιών τύπωσης και διανομης συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξαμηνο. Η αναστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της υποχρηματοδότησης, αφού οφείλονται στο σύλλογο αυτό δεδουλευμένα έως και 2 έτη πριν.

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που η παιδεία βάλλεται πολυπρισματικά, η εσπευσμένη δράση των συλλόγων των ελληνικών πανεπιστημίων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Οφείλουμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας αλλά να απομακρύνουμε επίσης κάθε είδους σκοπιμότητα προς επιβάρυνση των φοιτητών.

Παράλληλα το μεσημέρι της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την απόφαση της δράσης του συλλόγου φοιτητών του Οικονομικού. Κατατέθηκαν προς ψήφιση τρία διαφορετικά ψηφίσματα, τα οποία αν και μας βρήκαν σύμφωνους,σε ένα γενικότερο πλαίσιο, με τους τρόπους δράσης. Όμως, καίρια διαφωνία μας αφορούσε στην οπτική με την οποία επιθυμουν να δρουν οι υπόλοιπες δυνάμεις διασπαζοντας το Σύλλογο απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν όλο το συνολο.  Θεωρούμε πως τέτοια καίρια ζητήματα χρήζουν συλλογικής δράσης και όχι πολιτικών συμφερόντων. Για αυτό τον λόγο καλέσαμε τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις στην δημιουργία ενός κοινού πλαισίου, το οποίο τις  βρήκε σύμφωνες, πλην της  ΔΑΠ , που οι συνάδελφοι προτίμησαν να μην συμμετέχουν σε αυτό το ψήφισμα, αλλά να επιμείνουν στο δικό τους, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως βάζουν πάνω από το κοινό καλό, μικροπολιτικά παιχνίδια απαξιώνοντας τον φοιτητή

Θα βρείτε το Πρωτοκολλημένο Αίτημα στην ενότητα Downloads

Last modified on Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:48
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

• Ηλίας: 6982390019
  • Βαγγέλης: 6947377404
  • Φιλιώ: 6970457026