ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πρότασεις για ένα Τμήμα Σύγχρονων Οικονομικών Επιστημών | ΠΑΣΠ Οικονομικού

14 Μαΐου 2017 In Προτάσεις

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, πιο καθοριστικές από ποτέ, οφείλουν να οδηγήσουν το Σύλλογο στη ριζική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη. Ένα μεγάλο στοίχημα με τους εαυτούς μας, που χρόνο με το χρόνο διεκδικείται και κερδίζεται, είναι η χάραξη νέας εποχής στο Οικονομικό, με γνώμονα τις εκσυγχρονιστικές ιδέες, την ορθολογική σκέψη και το διάλογο. Η ΠΑΣΠ Οικονομικού αποτελεί τη μόνη δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του Συλλόγου, οραματιζόμενη ένα σύγχρονο και παραγωγικό Πανεπιστήμιο, που δίνει αξία στο πτυχίο. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγνωρίζουν τη μοναδική προοδευτική φωνή του Τμήματος, γυρνώντας την πλάτη επιδεικτικά στις συντηρητικές φωνές, αλλά και στις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που έχουν στόχο να υπνωτίσουν τον Σύλλογο.

 

H ΠΑΣΠ Οικονομικού, ως ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή και του εν δυνάμει οικονομολόγου, έχει υποχρέωση να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση νέων χαρακτηριστικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επαναπαύεται, προτείνει και διεκδικεί καινοτόμες λύσεις, στηριζόμενες στη λογική και το ρεαλισμό και υλοποιεί σταδιακά το όραμα της, για ένα πτυχίο με αξία, που θα προσαρμόζεται στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές απαιτήσεις.Προάγοντας διαρκώς τις προοδευτικές ιδέες της, οι οποίες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις έννοιες της συλλογικότητας και του κοινού συμφέροντος, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να διαμορφώσει μέσα από τις προτάσεις της ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, που θα αναδεικνύει τις μοναδικές ικανότητες και δεξιότητες του σπουδαστή και θα τον διασυνδέει αξιοκρατικά με την αγορά εργασίας.

 

Όλα αυτά θα φάνταζαν ουτοπικά, χωρίς τη φωνή του φοιτητικού σώματος, η οποία και αποτελεί την κινητήρια δύναμη στο διαχρονικό άγωνα της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα ποιοτικότερο επίπεδο σπουδών κι ένα μέλλον που μας αξίζει.

 

  


 Παρακάτω, αναλυτικά, οι προτάσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα σύγχρονο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. 


 


 Την Τετάρτη 24 Μαΐου στηρίζω ΠΑΣΠ Οικονομικού 


 

 

Last modified on Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 14:16
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προτάσεις 2017 | Πρότασεις για ένα Τμήμα Σύγχρονων Οικονομικών Επιστημών