ΠΑΣΠ Οικονομικού

Προτείνουμε | Διαμορφώνουμε | Αλλάζουμε το Πανεπιστήμιο - ΠΑΣΠ Οικονομικού

09 Μαΐου 2018 In Προτάσεις

Η νέα γενιά έρχεται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπη με την πρωτοφανή υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν παιδείας, δημιουργώντας, έτσι, σοβαρές αμφιβολίες για το τι μέλει γενέσθαι. Αναπόφευκτα, λοιπόν, μία γενιά με δυνατότητες, ευκαιρίες, ελπίδα και όραμα, χάνει τον προσανατολισμό της, με κύριο αντίκτυπο την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και της ενασχόλησης με τα κοινά. Αυτή η αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας που έχει διαμορφωθεί, μετουσιώνεται σε μια νέα τάση εργασιακής μετανάστευσης, καθώς στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότερες προοπτικές ανέλιξης καριέρας και ένα καλύτερο οργανωμένο πλαίσιο ζωής. Το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο που επιφέρει σημαντικές δυσχερείς συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, ονομάζεται «brain drain».

 


Το φαινόμενο αυτό, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διαφυγή ταλέντων στη σύγχρονη ιστορία, δημιούργησε ένα τεράστιο πλήγμα στο επίπεδο τεχνογνωσίας και του έμψυχου πλούτου της χώρας, αφού έχουν μεταναστεύσει περισσότεροι από 450.000 Έλληνες. Αυτή η βαθιά και μακροχρόνια διαρροή των ικανών και παραγωγικών μυαλών, κόστισε 15,3 δις. ευρώ στα χρόνια της κρίσης, επιβαρύνοντας, ακόμα περισσότερο, την υγιή οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδας.

 

Καθήκον μας, ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, είναι να είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουν το πρώτο βήμα και θα συμμετέχουν τόσο στη προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου αυτού όσο και στη χάραξη μιας νέας εποχής. Αυτή του «brain main».

 

Στις 16 Μαΐου, η επιλογή είναι μία!

Ελπίδα, συμμετοχή, ανατροπή

Στηρίζω ΠΑΣΠ

 


 Παρακάτω, αναλυτικά, οι προτάσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα σύγχρονο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. 


 


Last modified on Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 14:47
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προτάσεις 2018 - Προτείνουμε | Διαμορφώνουμε | Αλλάζουμε το Πανεπιστήμιο