ΠΑΣΠ Οικονομικού

Θέσεις & Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος | ΠΑΣΠ Οικονομικού

05 Μαΐου 2015 In Προτάσεις

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές καλούν σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα να αποφασίσει με γνώμονα την ορθολογική σκέψη, τη συμμετοχή σε παραγωγικούς διαλόγους, τις ρεαλιστικές και αποφασιστικές δράσεις. Το μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε είναι να ξεριζώσουμε τα κατάλοιπα παλαιών νοοτροπιών και να εγκαθιδρύσουμε την έναρξη μιας νέας εποχής, που βασίζεται στη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Δυστυχώς, η λογική έρχεται αντιμέτωπη με τις συντηρητικές φωνές που προωθούν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καθώς και με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που συντηρούν το απαρχαιωμένο μοντέλο συνδικαλισμού της «κακής» μεταπολιτευτικής εποχής. Η μόνη διέξοδος για να αποτρέψουμε αυτούς που αποτελούν τροχοπέδη στην επαγρύπνηση των νέων, υποκινούμενοι από ιδιοτελή και μικροκομματικά συμφέροντα, είναι να θέσουμε ως αποκλειστικό στόχο το σύγχρονο και παραγωγικό Πανεπιστήμιο, που θα αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους φοιτητές. Έτσι, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη συλλογική συμμετοχή όλων μας στο διαχρονικό αγώνα για αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης και πολιτικής, εδραιώνοντας τις ιδέες μας σε 4 βασικούς άξονες.

 

Διάλογος, Συλλογικότητα, Παραγωγικότητα, Γνώση

 


Παρακάτω, αναλυτικά, οι θέσεις και οι προτάσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, καθώς επίσης και για την επίλυση των δυσλειτουργιών του.

 

 

 

Last modified on Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 18:47
ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Ηλίας: 6982390019
  • Βαγγέλης: 6947377404
  • Φιλιώ: 6970457026
  • Παναγιώτης: 6940383272
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προτάσεις Θέσεις & Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος | ΠΑΣΠ Οικονομικού