ΠΑΣΠ Οικονομικού

Θέσεις της ΠΑΣΠ για καίρια ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

20 Απριλίου 2016 In Προτάσεις

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη, πιστή στις ιδέες και τις αξίες που τη διέπουν από τα πρώτα χρόνια της συνδικαλιστικής της δράσης αποτελεί τη μόνη φωνή λογικής εντός των Ιδρυμάτων. 

 

Η κοινωνικοπολιτική σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν φέρει στο στόχαστρο και τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης ενός εκσυγχρονιστικού-κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

 

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξακολουθεί να βάλλεται σε σημαντικό βαθμό. Τα τελευταία νομοσχέδια των κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει το επίπεδο σπουδών σε υποβάθμιση και έχουν αφανίσει την ουσιαστική φωνή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του κάθε Ιδρύματος. Όλη η κατάσταση που επικρατεί, δημιουργεί κλίμα αποστροφής, αλλά και αναξιοπιστίας προς την ποιότητα του έργου τους.

 

Επιβάλλεται να οργανωθούμε για την εξάλειψη των παθογενειών, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι. μέσα από τη διαδικασία προτάσεων και διεκδικήσεων. Προτάσεις και διεκδικήσεις, οι οποίες θα είναι ουσιαστικές, δημιουργικές, λειτουργικές, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή, και θα επαναφέρουν το όραμα μας για το Δημόσιο & Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδεία. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, μείζονος σημασίας ρόλο οφείλουν να καθορίσουν η αξιοκρατία, η διαφάνεια και ο διάλογος.

 

Ως ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που αφουγκράζεται καθημερινά τα προβλήματα των φοιτητών, έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση νέων χαρακτηριστικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τους προαναφερθέντες λόγους καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις πάνω στα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν. Η εξυγίανση των Ιδρυμάτων, αλλά και η ορθότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου.

 

 

ΠΑΣΠ Οικονομικού

Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μια αυτόνομη φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που ιδρύθηκε το 1974 έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος και την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του φοιτητή. Αν κάποιος θέλει να αναζητήσει την ιστορία της, θα συνειδητοποιήσει πως είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυφωνίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της στήριξης των αδύναμων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη αγωνίζεται για ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα με πάγιες προοδευτικές αριστερές αξίες για ένα ξεκάθαρα δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Τοποθετεί το φοιτητή ως το πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας συνολικά και ως εκ τούτου παίρνει θέση και αναλαμβάνει ενεργή δράση στα διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα που αναδεικνύει η κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...

Newsletter

Συμπλήρωσε την φόρμα παρακάτω για να λαμβάνεις όλα τα νέα της σχολής & της ΠΑΣΠ Οικονομικού στο email σου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  • Ηλίας: 6982390019
  • Βαγγέλης: 6947377404
  • Φιλιώ: 6970457026
  • Παναγιώτης: 6940383272
  • Χρήστος: 6981463497

ΠΑΣΠ...Social

 

Videos & Photos

 

you  flickr copy

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προτάσεις Θέσεις της ΠΑΣΠ για καίρια ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης