Τα τελευταία χρόνια, στο Σύλλογο Φοιτητών Οικονομικού επικρατούν οι καθεστωτικές τακτικές της αυτοδυναμίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού. Στο σύλλογο μας οι έννοιες «δημοκρατία», «διαφάνεια» και «θεσμοί» είναι άγνωστες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις φετινές εκλογές. Στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου 2011 γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε το κλίμα τρομοκρατίας, φέτος πρόσθεσαν και ένα καινούργιο στοιχειό, τη ΝΟΘΕΙΑ.

Από την αρχή της ημέρας έδειξαν τις προθέσεις τους απειλώντας και τραμπουκίζοντας μέλη της ΠΑΣΠ Οικονομικού. Στο τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας έκαναν την εμφάνιση τους οι γνωστοί μας πλέον «μισθοφόροι» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων, κλάπηκαν τα πρακτικά της κάλπης του Β’ έτους από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρουσιάζοντας τα μετά από αρκετή ώρα. Εξαφάνισαν τα πρακτικά ενός έτους το οποίο πέρυσι, ως γνωστόν, ανέδειξε την ΠΑΣΠ Οικονομικού σε πρώτη δύναμη. Το γεγονός αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ στα χρονικά του συλλόγου μας και είναι προφανές ότι συνέβη, διότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φοβήθηκε την επανάληψη του περσινού αποτελέσματος. Στον έλεγχο που έγινε στο τετράδιο των ψηφισάντων και των διαγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους διαπιστώθηκε αναντιστοιχία. Αποφασίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις να καταμετρηθούν οι κάλπες του Α’ και Γ’ έτους και να συζητηθεί εκ νέου τι θα γίνει με την κάλπη του Β’ έτους. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των δυο άλλων κάλπεων, έγιναν οι καθιερωμένες τακτικές ακύρωσης έγκυρων ψηφοδελτίων, αν και η πλειοψηφία της Κεντρικής ΕΦορευτικής Επιτροπής συμφωνούσε στην επικύρωση τους.

Με τις παραπάνω συνθήκες, όλες οι δυνάμεις του συλλόγου ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΜΑΦ, (πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) αποχώρησαν από την διαδικασία της καταμέτρησης, καταγγέλλοντας την, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν το νόθο αποτέλεσμα. Προσπερνώντας όλα αυτά, και κυρίως τον κανονισμό της ΚΕΦΕ, η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Οικονομικού προέβη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων «ΤΗΣ», χωρίς βέβαια την πλειοψηφία των υπογραφών της ΚΕΦΕ (είναι αυτονόητο πως στην διαδικασία της καταμέτρησης συμμετείχαν μόνο συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ). Τα δε αποτελέσματα, τους επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μας για νοθεία καθώς τα λευκά και τα άκυρα που δίνουν κατά έτος δεν συμφωνούν με το συνολικό άθροισμα των λεύκων και των άκυρων. Αυτοί είστε…

Η προάσπιση της ψήφου του κάθε φοιτητή δεν μας επέτρεψε να συνυπογράψουμε ένα νόθο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα «αίσχη» της 18ης Μαίου συνεχίστηκαν και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011. Τα μέλη της ΠΑΣΠ Οικονομικού, κατά την είσοδο τους στη σχολή, τραμπουκίστηκαν και εκδιώχτηκαν από το κτίριο της ΝΟΠΕ, με λεκτική αλλά και σωματική βία. Τα μέλη τηςΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού απείλησαν με νέο κρούσμα βίας από μέρους τους, θέτοντας το παράλογο δίλημμα «υπογράφετε το αποτέλεσμα των εκλογών ή σας σκοτώνουμε». Πραγματικά αυτά τα περιστατικά πέρα από το ότι ακυρώνουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ασύλου, ξεπερνούν τα όρια της λογικής και της ανθρωπιάς. Καλούμε όλους, την διοίκηση του Πανεπιστημίου του Τμήματος μας, τους φοιτητές, και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του Οικονομικού (και όχι μόνο) να καταδικάσουν το φαινόμενο, και να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το έγκλημα. Για μας ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι συνεχής…

Παρ’ όλα αυτά, ευχαριστούμε τους φοιτητές που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα παρά την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλισμού τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΣΠ Οικονομικού