Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, στοχεύοντας πάντα στην εύρυθμη λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας, κινητοποιηθήκαμε το πρωί της 5ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, καταθέσαμε πρωτοκολλημένο αίτημα και συνομιλησαμε με υπεύθυνους  για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε όσον αφορά τη διανομή των συγγραμμάτων. Αυτό θα έπρεπε να είναι εύκολα αντιληπτό από όλους στο φοιτητικό σύνολο διότι αποτελεί φλέγον ζήτημα. Ως προς την επίλυση, θεωρούμε ότι χρειάζεται μια κλιμακώμενη δράση, που να αποσκοπεί στην άμεση και ουσιαστική επαγρύπνηση των αρμόδιων οργάνων και φορέων.

 

Συνάδελφοι, αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσε η ανακοινώση του  Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), που έθεσε ως ζήτημα την αναστολή των διαδικασιών τύπωσης και διανομης συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξαμηνο. Η αναστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της υποχρηματοδότησης, αφού οφείλονται στο σύλλογο αυτό δεδουλευμένα έως και 2 έτη πριν.

 

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που η παιδεία βάλλεται πολυπρισματικά, η εσπευσμένη δράση των συλλόγων των ελληνικών πανεπιστημίων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Οφείλουμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας αλλά να απομακρύνουμε επίσης κάθε είδους σκοπιμότητα προς επιβάρυνση των φοιτητών.  

 

Παράλληλα το μεσημέρι της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την απόφαση της δράσης του συλλόγου φοιτητών του Οικονομικού. Κατατέθηκαν προς ψήφιση τρία διαφορετικά ψηφίσματα, τα οποία αν και μας βρήκαν σύμφωνους,σε ένα γενικότερο πλαίσιο, με τους τρόπους δράσης. Όμως, καίρια διαφωνία μας αφορούσε στην οπτική με την οποία επιθυμουν να δρουν οι υπόλοιπες δυνάμεις διασπαζοντας το Σύλλογο απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν όλο το συνολο.  Θεωρούμε πως τέτοια καίρια ζητήματα χρήζουν συλλογικής δράσης και όχι πολιτικών συμφερόντων. Για αυτό τον λόγο καλέσαμε τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις στην δημιουργία ενός κοινού πλαισίου, το οποίο τις  βρήκε σύμφωνες, πλην της  ΔΑΠ , που οι συνάδελφοι προτίμησαν να μην συμμετέχουν σε αυτό το ψήφισμα, αλλά να επιμείνουν στο δικό τους, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως βάζουν πάνω από το κοινό καλό, μικροπολιτικά παιχνίδια απαξιώνοντας τον φοιτητή

 


Θα βρείτε το Πρωτοκολλημένο Αίτημα στην ενότητα Downloads