Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το φοιτητικό κίνημα δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα. Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ την ώρα που εισέρχονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου, δέχθηκαν άνανδρη επίθεση, με αποτέλεσμα τη διακομιδή 3 φοιτητών στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα.

Την ώρα που κατευθυνόμενες ακροδεξιές φωνές θέτουν υπό αμφισβήτηση τη θυσία και τα νοήματα του Πολυτεχνείου, ορισμένες ακραίες τάσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Εξυπηρετούν, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο όσους επιβουλεύονται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών.

Το φοιτητικό κίνημα οφείλει, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μην επιτρέψει σε μειοψηφίες να αμαυρώσουν τα νοήματα και τους αγώνες των φοιτητών.

Τώρα, που το ΨΩΜΙ λείπει από χιλιάδες οικογένειες και η ανεργία, ιδιαίτερα αυτή των νέων, καλπάζει.

Τώρα, που η Δημόσια ΠΑΙΔΕΙΑ εκτελείται από τις συνεχόμενες περικοπές σε συγγράμματα και χρηματοδότηση.

Τώρα, που τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, συρρικνώνονται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών, με κατά παραγγελία κυβερνήσεις τεχνοκρατών-τραπεζιτών στον ευρωπαϊκό νότο να παραμερίζουν κάθε έννοια λαϊκής νομιμοποίσης της ασκούμενης πολιτικής.

Τώρα, είναι η ώρα της δικής μας Γενιάς να δώσει τις δικές της απαντήσεις…

Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλει να συνεχιστεί και να δικαιωθεί. Είναι η υπόσχεσή μας απέναντι στους ευατούς μας, απέναντι στις γενιές που έρχονται.

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη καλεί τους φοιτητές και τον ελληνικό λαό σε συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στην πορεία της 17ης Νοέμβρη στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Τριάντα εννιά χρόνια μετά, στην Ελλάδα της διεθνούς οικονομικής αστυνόμευσης το φοιτητικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν υποχωρεί. Συνεχίζουμε, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελεύθερη, Δημοκρατική και Σοσιαλιστική Ελλάδα με Κυρίαρχο το Λαό μακριά από “δάκτυλους” και ξένες εξάρτησεις.

Εμπρός για της Γενιάς μας τα Πολυτεχνεία…