Το Τμήμα μας έχει εξασφαλίσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θέσεις ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, χρηματοδοτούμενες από κονδύλια του ΕΣΠΑ οι οποίες αφορούν μόνο προπτυχιακούς φοιτητές. Η αμοιβή του φοιτητή δεν επιβαρύνει τον φορέα υποδοχής. Η εκπόνηση της πρακτικής άσκησης στις εταιρείες θα ξεκινήσει με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020.

 

  1. Το μάθημα «Πρακτική Άσκηση σε Προπτυχιακό Επίπεδο» διδάσκεται κατά την διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου κάθε Πέμπτη 13.00-15.00 στο Γρυπάρειο Μέγαρο αιθ.416 που θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές-ενημερωτικές ημερίδες και εργαστήρια (workshops).
  2. Η «Πρακτική Άσκηση σε Προπτυχιακό Επίπεδο» Φοιτητών/τριών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σπουδών ως μάθημα δεξιοτήτων σε προπτυχιακό Επίπεδο, δεν προσμετράται στην συνολική βαθμολογία για τη λήψη του πτυχίου.
  3. Το μάθημα έχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι 2 απουσίες για σοβαρό λόγο κατά την διάρκεια των μαθημάτων, είναι δυνατή η χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, εξαιρούνται οι φαντάροι και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση για την απουσία τους από τα μαθήματα.
  4. Η Πρακτική Άσκηση μπορεί να είναι είτε πλήρους απασχόλησης διάρκειας τριών (3) μηνών (40 ώρες εβδομαδιαίως) είτε μερικούς απασχόλησης διάρκειας έξι (6) μηνών (20 ώρες εβδομαδιαίως). Μπορείτε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να απασχοληθείτε με πλήρη ή μερική απασχόληση στην Αθήνα ή στην Επαρχία.
  5. Είναι απαραίτητο να έχετε διαβάσει τον «Νέο Εσωτερικό Κανονισμό» και την προκήρυξη καθώς επίσης να εγγραφείτε στο μάθημα του e-class με τίτλο «ΠΡΑΚΤΙΚΗ AΣΚΗΣΗ Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» (ECON 372) https://eclass.uoa.gr/courses/ECON372/ .
  6. Eπίσημη ενημέρωση σας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος http://www.praktiki.econ.uoa.gr
  7. των φοιτητών, την υπόλοιπη διαδικασία στην συνέχεια την αναλαμβάνει το ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΓΡΑ.ΠΑ.Σ.)Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών έχει την ακαδημαϊκή ευθύνη μέχρι την επιλογή
  8. Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την Διοικητική Υποστήριξη της όλης διαδικασίας της πρακτικής άσκησης (σύναψη συμφωνητικών και για όλα τα απαιτούμενα έγγραφα κλπ) παρακαλώ να απευθύνεστε στον κ. ΑΔΑΜΟ στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΓΡΑ.Π.ΑΣ.) του ΕΚΠΑ. Τηλ επικοινωνίας: 210-3689378, 210-3689361, 210-3689364, e-mail: dadamos@elke.uoa.gr, grapas@elke.uoa.gr, Σταδίου 5, Γραφείο 119, Τ.Κ. 10562, Σύνταγμα. (είναι υπό μετακόμιση) Δικτυακός τόπος «ΓΡΑ.ΠΑ.Σ» : grapas.uoa.gr https://www.uoa.gr/foitites/symboyleytikes_ypiresies/grafeio_praktikis_askisis_grapas/

 


Στην ενότητα download θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις σημαντικές ημερομηνίες για τις θέσεις τις Πρακτικής Άσκησης


 

 

 

Σε περίπτωση που δεν έχουν απαντηθεί οι τυχόν απορίες σας μετά την μελέτη του Κανονισμού Πρακτικής Άσκησης και από την ενεργή συμμετοχή σας κατά την διάρκεια του μαθήματος μπορείτε να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: praktiki-foitites@econ.uoa.gr