Προς ενημέρωση όλων των φοιτητών οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να μπλοκάρουμε την παραπληροφόρηση στην οποία συνάδελφοι από άλλες παρατάξεις θα προβούν (ή έχουν ήδη προβεί!!!) με μοναδικό σκοπό τις εντυπώσεις και το μικροπολιτικό συμφέρον.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου διεξήχθη Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, οι συνάδελφοι της ΠΚΣ κατέθεσαν ψήφισμα για διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών στις 17 Απρίλη, δείχνοντας έτσι για ακόμα μία χρονιά την πρόθεσή της να παραβλέψει την απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου που λειτουγεί ετησίως για αυτόν τον σκοπό αντί της διαλυμένης ΕΦΕΕ. Το περίεργο και απαράδεκτο γεγονός που μας προκαλεί απορία, είναι η συγκατάθεση που έδωσε στο ψήφισμα αυτό η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την υπογραφή της, αγνοώντας έτσι το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων ανά την Ελλάδα. Το ακόμη πιο περίεργο, που μας προκαλεί μεγαλύτερη απορία, είναι πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά από μία ημέρα (5 Μαρτίου) συγκάλεσε Δ.Σ. Φοιτητών για να «ακυρώσει» την προηγούμενη της υπογραφή καταθέτοντας νέο ψήφισμα. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα των στιγμών και κάνουν συνδικαλισμό των εντυπώσεων και όχι της ουσίας, στην λογική «άντε να τελειώνουμε». Το Δ.Σ. Φοιτητών είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του Συλλόγου και απαιτείται σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση από τους εκπροσώπους του. Εμείς, ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, δηλώσαμε την διαφωνία μας με το ψήφισμα της ΠΚΣ (καθώς και με το επόμενο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), και δηλώνουμε ξανά πως η μέρα των φοιτητικών εκλογών πρέπει να είναι κοινή για όλους τους συλλόγους ανά την Ελλάδα. Μέσα από αυτό δε, οραματιζόμαστε την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, πράγμα το οποίο εξυπηρετεί έναν και μόνο, τους φοιτητές και το μέλλον αυτών.

Εν συνεχεία, προς πληροφόρηση του συνόλου, δικαιολογούμε, ξανά δημοσίως, την στάση μας στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. ενόψει διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης. Οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ ζήτησαν εις διπλούν διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΟ, με πρόφαση την ενημέρωση των φοιτητών για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την καταδίκη του σχεδίου αυτού, την εναντίωση στον ν.π. Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, στην κατάργηση των συγγραμμάτων και στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ, φρόντισαν και πάλι, να παραπληροφορήσουν τους φοιτητές, πως η «κακή» ΠΑΣΠ στέκεται εμπόδιο στην διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και πως συμφωνεί σε όλα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ξεχνώντας πως:

  • -Και άλλες παρατάξεις που μετέχουν στο Δ.Σ. (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΚΣ) δεν υπέγραψαν (η ΠΚΣ μόνο στην πρώτη)
  • ΠΑΣΠ στις 29 Νοεμβρίου ήταν αυτή που με το κάλεσμα της νομιμοποίησε την ΓΣ και πήρε απόφαση για να καταδικάσει τον ν.π. Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου. Η ΠΑΣΠ ήταν αυτή που πήρε απόφαση κόκκινης γραμμής για την διανομή συγγραμμάτων και είπε ΟΧΙ στην συνεχή υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Όσο αφορά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, η ΠΑΣΠ Οικονομικού έχει ξεκάθαρη άποψη από τον Απρίλιο του 2011 (μέσω 16σέλιδης ολοκληρωμένης πρότασης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) , πριν δηλαδή ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, στο οποίο ανέφερε ξεκάθαρα κάποια από τα σημεία του σημερινού σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» (Μέχρι στιγμής φρόντισαν να το καταδικάσουν χωρίς αντιπρόταση.

Θέτουμε λοιπόν ξεκάθαρα τα παρακάτω ερωτήματα σε αυτούς που συνεχώς καταδικάζουν χωρίς να ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ:

  • -Συμφωνούν με την λογική «κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ;»
  • -Συμφωνούν με την λογική δημιουργίας τμημάτων χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, δίνοντας έτσι ελπίδες σε χιλιάδες συνομήλικους μας φοιτητές ή υποψήφιους φοιτητές;
  • -Συμφωνούν και αποδέχονται τις «πολιτικάντικες» τακτικές των «βουλευτάδων» ανά τους νομούς που δημιουργούσαν τμήματα Πανεπιστημιακά προς όφελος των εξυπηρετήσεων των «κουμπάρων» τους, παρασύροντας εκατοντάδες φοιτητές σε ιδρύματα χωρίς καν εγκαταστάσεις;

Από τα παραπάνω φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να από-πολιτικοποιήσουν τον σύλλογο και να απαρνηθούν την ενότητα των φοιτητικών συλλόγων. Αποδεικνύεται επίσης ξεκάθαρα πως κάποιοι επιδιώκουν μία ακόμη Γ.Σ. με τα ίδια ακριβώς ζητήματα, νομίζοντας πως η συνεχής εκτόξευση λάσπης στην μόνη προοδευτική & δημοκρατική παράταξη του Πανεπιστημίου θα πιάσει τόπο.

Για του λόγου το αληθές:

Ψήφισμα της ΠΚΣ στις 04/03 

Untitled

 

Ακυρωτικό Ψήφισμα της ΔΑΠ στις 05/03

Untitled2