Την Τετάρτη 24 Μαΐου, οι φοιτητές του Οικονομικού έδωσαν την απάντησή τους και γύρισαν την πλάτη τους στους λασπολόγους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων. Η ΠΑΣΠ Οικονομικού ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παράταξη που ανέβηκε και σε ποσοστό (39,2%), αλλά και σε απόλυτο αριθμό ψήφων (442). Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι ΠΡΩΤΗ στο σύνολο ψήφων των τριών πρώτων και πιο ενεργών ετών, ενώ παράλληλα αύξησε το ποσοστό της και στην κάλπη του πτυχίου, αποδεικνύοντας ότι οι πελατιακές σχέσεις που καλλιεργούν ορισμένοι έχουν τελειώσει προ πολλού.

 

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι μόλις 3 ψήφοι μας χώριζαν από την κατάκτηση της 4ης έδρας, πράγμα που στεναχώρησε τις υπόλοιπες παρατάξεις και περισσότερο την ΠΚΣ, η οποία με τη βοήθεια της ΔΑΠ και των ΕΑΑΚ, δε δίστασε να ακυρώνει τα ψηφοδέλτια που έβγαιναν υπέρ της ΠΑΣΠ, αναίτια. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι συνάδελφοι, που προ ολίγου ακύρωναν ψηφοδέλτια της οργάνωσής μας, επικύρωναν ανάλογα ψηφοδέλτια υπέρ της ΔΑΠ. Τα ψηφοδέλτια που μας ακύρωσαν μέσα από τη “συνεργασία” τους οι υπόλοιπες παρατάξεις- εάν είχαν εγκριθεί – θα έδιναν στην ΠΑΣΠ Οικονομικού την 4η έδρα και θα την έφερναν μόνο 60 ψήφους μακριά από την πρωτιά.

 

Εμείς πάντως, έπειτα απ’ όλα όσα είδαμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία, βγάλαμε το συμπέρασμά μας.

Στο βωμό του συμφέροντος κάποιοι πουλάνε την ιδεολογία και τα πιστεύω τους.

 

Ευχαριστούμε τους 1166 συμφοιτητές μας, που συμμετείχαν στη δημοκρατική αυτή διαδικασία των εκλογών και ακόμη περισσότερο ευχαριστούμε τους 442 συμφοιτητές μας, που στήριξαν και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο την πλέον δημοκρατική και εκσυγχρονιστική φωνή του Τμήματος.

 

Παρακάτω, αναλυτικά, τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.