Άρνηση και πάλι άρνηση…

Την Παρασκευή 18/3/2011 η ΠΑΣΠ Οικονομικού συγκάλεσε Δ.Σ. με θέμα την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού την Τετάρτη 23/3/2011. Το νέο αόριστο και άστοχο πολυνομοσχέδιο της Παιδείας και οι περικοπές συγγραμμάτων, καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των άλλων δυο παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΚΣ) αρνήθηκαν. Οι δικαιολογίες για ακόμη μία φορά μας άφησαν άφωνους! Από τη μία η πλέον «εκτός πραγματικότητας» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία απέφυγε την διεξαγωγή της Γ.Σ. λόγω της εκδήλωσής της και από την άλλη η στείρα φωνή μόνιμης αντίρρησης η ΠΚΣ που αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο που συγκαλούσε Γ.Σ. λόγω των κομματικών της «γραμμών».

Εν τέλει το Δ.Σ. μετατέθηκε με «δημοκρατικές» διαδικασίες, για την Δευτέρα 21/3 οπού θα πρέπει να παρθεί απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την Γενική Συνέλευση, που μονίμως κολλάει στην αυτο(α)δυναμία κάποιων, παρά τις προσπάθειές μας για πραγματοποίηση της από την αρχή της χρονιάς.

Θυμίζουμε τις 2 ακόμα απόπειρες της ΠΑΣΠ Οικονομικού για πραγματοποίηση Γ.Σ. για τις 3 Νοέμβρη, όπου η ΠΚΣ αρνήθηκε λόγω κομματικών καθηκόντων για τις δημοτικές εκλογές, και για 10 Νοέμβρη όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μη μπορώντας να παρεκκλίνει των αρχών της, και αρνήθηκε να συμμετέχει στην συνέλευση (ξέροντας πως θα συζητηθεί και το θέμα της συμμετοχής του Συλλόγου μας στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου).

Αν και τώρα γίνουμε μάρτυρες προφάσεων και αντιφάσεων για την αποφυγή της, τότε εσείς θα είστε υπεύθυνοι για την αδρανοποίηση του συλλόγου μας και την απαξίωση των οργάνων. Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού σεβόμενοι τα όργανα του Σ.Φ.Ο. θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε ο σύλλογος να πάρει επιτέλους θέση για όσα προσπαθούν να επιβάλλουν στο χώρο της Παιδείας, και όχι μόνο.

 

ΠΑΣΠ Οικονομικού

Δύναμη Ανατροπής