Ενώ οι μέρες επιβάλλουν μία κοινή απόφαση των φοιτητών όλων των παρατάξεων, για την διαχείριση της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή στο ανακαινισμένο κτίριο της Νομικής, για ακόμα μία φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού έδειξε το μη συλλογικό της πρόσωπο και βρήκε την ευκαιρία πατώντας σε τακτικές λαϊκισμού, να παίξει μικροκομματικά παιχνιδάκια. Επιτέλους! Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα, και οι φοιτητές δικαίως την απαιτούν.
Σε πρόσφατή τους ανακοίνωση, μιλούν για έντονες τις αντιδράσεις τους στο συμβούλιο (με τον αντιπρύτανη και τους προέδρους των τμημάτων)! Ποιες αντιδράσεις? Αφού ο εκπρόσωπος τους ήρθε τα τελευταία 5’ του συμβουλίου, στο οποίο επί 1,5 ώρα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ Οικονομικού προσπαθούσαν να αποτρέψουν το “lock out” της σχολής, ώστε να μην χαθεί ούτε μία μέρα της εξεταστικής περιόδου. Αναφέρουν πως το κείμενο που κατέθεσαν στο Δ.Σ. δεν υπογράφτηκε από την ΠΑΣΠ Οικονομικού λόγω ενστάσεων που υπήρχαν τάχα από μέρους μας, εξ’ αιτίας αναφοράς σε ευθύνες της κυβέρνησης. Το ακούσαμε και αυτό συνάδελφοι! Ανοικτά δηλώνουμε πως η κυβέρνηση κολυσιεργεί στο υπάρχον πρόβλημα, και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση. Απαίτηση όλων, όπως και δική μας, είναι η κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση  προς επίλυση του προβλήματος. Το κείμενο δεν πήρε την υπογραφή μας διότι ήταν γεμάτο μεασάφειες και εικασίες σχετικά με τους υποκινητές της όλης κατάστασης. Δεν καταλαβαίνουμε όμως την ειρωνική τους αναφορά στην αυτονόμηση μας. Η μόνη ερμηνεία που μπορούμε να δώσουμε σε αυτό επαφίεται στην παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού…»!
Εύκολο λοιπόν το συμπέρασμα για το ποιος κινείται ψηφοθηρικά και ποιος υπεύθυνα…!
Συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή, σε όλες τις διαδικασίες πήραμε ξεκάθαρη θέση. Το ανακαινισμένο κτίριο της Νομικής, δεν είναι ξενοδοχείο. Αρκετό καιρό τώρα όλοι οι ενεργοί φοιτητές του ΝΟΠΕ περίμεναν πως και πως την λειτουργία του κτιρίου αυτού.Είναι απαράδεκτο ομάδες πολιτών (προερχόμενες από διάφορους πολιτικούς χώρους) να προσπαθούν να εκμαιεύσουν πολιτικό κέρδος και δύναμη μέσα από την δυστυχία και την ταλαιπωρία των μεταναστών. Απαιτούμε το Πανεπιστήμιο σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτεία να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στους μετανάστες και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, κανένας φόβος για παρατάσεις επί παρατάσεων της εξεταστικής και κανένας λόγος για χάσιμο του Β’ εξαμήνου.
 
ΠΑΣΠ Οικονομικού
Δύναμη Ανατροπής