Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, διεξήχθη μία από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, που ανέδειξε πρώτο το πλαίσιο της ΠΑΣΠ Οικονομικού, με ποσοστό αυτοδυναμίας 60,8% και 192 ψήφους κατ’ απόλυτο αριθμό.

 

Ο Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να απομονώσει τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της τρομολαγνίας, αλλά και να σταθεί απέναντι στην απάθεια και τον στείρο αρνητισμό ορισμένων πολιτικών οργανώσεων. Θέλουμε Γενικές Συνελεύσεις με νόημα, χωρίς σκοπιμότητες, μακριά από τα συμφέροντα και την προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το Σύλλογο. Μακριά από τις στημένες τακτικές, που έχουν ως μόνο στόχο να εξευτελίσουν το ανώτατο όργανο του ΣΦΟ. Θέλουμε μαζικές συνελεύσεις με απτή θεματολογία, ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις επί των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν. Καμία ανοχή, πλέον, σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Οι φοιτητές του Οικονομικού έδωσαν μία σαφή απάντηση σε όσους θέλουν ένα Πανεπιστήμιο μη λειτουργικό και προβληματικό, που αρκούνται σε «συμβολικές» δράσεις.

 

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη που παρεμβαίνει και αγωνίζεται, καταθέτοντας ουσιαστικές και ολοκληρωμένες αντιπροτάσεις σε κάθε ζήτημα που αφορά το Τμήμα, αλλά και την Παιδεία συνολικότερα.

 

Ευχαριστούμε τους 316 φοιτητές που παρέμειναν μέχρι τέλους – παρά τις αντίξοες συνθήκες – και συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, παίρνοντας έμπρακτα θέση ενάντια στα προβλήματα του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους 192 φοιτητές που ενστερνίστηκαν τις προτάσεις μας και ανέδειξαν το πλαίσιο της ΠΑΣΠ Οικονομικού αυτοδύναμα νικηφόρο.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα ΓΣ του ΣΦΟ:

ΠΑΣΠ

ΕΑΑΚ

ΠΚΣ

ΛΕΥΚΑ

Ψήφισαν

192

76

29

19

316

 

Το όραμα μας για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο παίρνει σάρκα και οστά.

 

Το βάρος που μας αναλογεί είναι μεγάλο και ταυτόχρονα πλήρως εποικοδομητικό. Το δεχόμαστε με μεγάλη χαρά, αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Σύλλογος Φοιτητών στο όνομα της ΠΑΣΠ Οικονομικού και δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για ένα εκσυγχρονισμένο, μεγάλων προδιαγραφών Πανεπιστήμιο . Για ένα Πανεπιστήμιο πρότυπο, που αξίζει σε όλους μας.

 


Δράσεις Πλαισίου ΠΑΣΠ Οικονομικού:

1. Κατάθεση του πλαισίου

– στον Πρόεδρο του Τμήματος
– στον Πρύτανη
– στο Υπουργείο Παιδείας

2. Παρουσία του διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος

3. Συνάντηση του ΣΦΟ με το νέο διοικητικό συμβούλιο των διοικητικών υπαλλήλων

4. Συμμετοχή του ΣΦΟ στο πανεργατικό συλλαλητήριο (Πέμπτη 12/11)

5. Συμμετοχή του ΣΦΟ στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17/11


 

Θα βρείτε, αναλυτικά, τις προτάσεις του υπερψηφισμένου* πλαισίου της ΠΑΣΠ Οικονομικού, όσον αφορά τα λειτουργικά ζητήματα του Τμήματος, στην περιοχή “Downloads”.

* με τη σφραγίδα του ΣΦΟ και τις υπογραφές των συμμετεχόντων πολιτικών οργανώσεων

 

Θα βρείτε, επίσης, το ψήφισμα που κατατέθηκε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΟ, το οποίο και υπερψηφίστηκε.