Καθώς διανύουμε την 3η βδομάδα της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς θέτουμε εμείς οι ίδιοι το ερώτημα τι ρόλο θέλουν να διαδραματίσουν οι παρατάξεις στη σχολή μας. Παρατηρούμε λοιπόν, ότι στο τμήμα μας, τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει χώρα γεγονότα, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια το σκοπό, το χαρακτήρα και το ρόλο που θέλουν να διαδραματίσουν εντός αυτού. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα Πανεπιστήμιο πιο Δημοκρατικό και εκσυγχρονισμένο, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, ενώ κάποιοι άλλοι, παίζουν για άλλη μια φορά με τη νοημοσύνη των φοιτητών ξεχνώντας ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος μέσα στο Πανεπιστήμιο. Οι οπτικές γωνίες με τις οποίες κάποιος μπορεί να εξηγήσει τα γεγονότα είναι διαφορετικές, όμως οδηγούν στο ίδιο κοινό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι πάγιο αίτημα της ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι η διοργάνωση ημερίδας επιμορφωτικού χαρακτήρα για το Πρόγραμμα Σπουδών από το Τμήμα και μόνο.

Είναι αδιανόητο να διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά η συγεκριμένη ημερίδα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τη συγκατάθεση και τη παρουσία του Προέδρου του Τμήματος. Μήπως για αυτό το λόγο και η υποδοχή πρωτοετών ήταν μία πρόχειρη δουλειά από τον Πρόεδρο για τα μάτια του κόσμου χωρίς να παρευρεθεί κανένας καθηγητής; Μήπως πίσω από αυτή την ημερίδα εμφανίζονται τα συνήθη μικροπολιτικά παιχνίδια και οι συμφωνίες της συντηρητικής παράταξης με τον Πρόεδρο συνεχίζοντας να διατηρούν τις σχέσεις «δούναι και λαβείν»; Και αν οι συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαν ως μόνη πρόθεση την πραγματική ενημέρωση σας για το Πρόγραμμα Σπουδών, γιατί δε κάνουν απλά ένα κάλεσμα και ζητάνε αιτήσεις με τηλέφωνα και e-mail από σας; Με μία πρόχειρη και απλή σκέψη, όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι η κίνηση αυτή υποθάλπει μικροπολιτικά συμφέροντα αδιαφορώντας για το ουσιαστικό συμφέρον σας στην ακαδημαϊκή γνώση.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία στείρα άρνηση για διάλογο τόσο με τα όργανα του συλλόγου όσο και με την διοίκηση του τμήματος για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την λειτουργία της σχολής. Πρόσφατα ήρθαμε και αντιμέτωποι με μία πρωτοβουλία των ΕΑΑΚ άκρως κατακριτέα, αφού προχώρησαν σε χρωματισμό-βανδαλισμό της σχολής χωρίς τη συγκατάθεση ούτε του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Με αυτήν την ενέργεια η εν λόγω παράταξη εκμεταλλεύτηκε την δημόσια περιουσία του πανεπιστημιακού χώρου χαρακτηρίζοντας την ως πράξη εντός του πλαισίου του ασύλου. Άρα αυτή είναι η πολιτική τους άποψη για το τι θεωρούν ως άσυλο; Με τέτοιες κινήσεις αποπροσανατολισμού λοιπόν οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απάθεια και την απραγία τους απέναντι στα ζητήματα που ταλανίζουν το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας σε καθημερινή βάση. Έτσι αποδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, ότι η γνώμη του Συλλόγου είναι σημαντική μόνο σε ζητήματα που τους συμφέρει και σε θέματα που , τις περισσότερες φορές, δεν απασχολούν άμεσα τους φοιτητές.

Ως ΠΑΣΠ-Οικονομικού πιστοί στις αρχές και αξίες που μας διέπουν αποτελούμε τη μόνη προοδευτική δύναμη. Αντλούμενοι δύναμη από τους συμφοιτητές μας οι οποίοι κατά τις περσινές εκλογές μας ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη στο σύνολο των τριών πρώτων ετών, συνεχίζουμε να προτείνουμε και να διεκδικούμε έχοντας ως πρώτο στόχο τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών, ενισχύοντας το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Με γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή, τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος αλλά Και του Ελληνικού Πανεπιστημίου καλούμε τον καθένα από εσάς στην διαμόρφωση προτάσεων, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα των σπουδών μας σε πρώτο βαθμό, αλλά και των επόμενων εισακτέων σε δεύτερο βαθμό.

Η αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης και πολιτικής είναι αυτή που επιβάλλουν οι συνθήκες για τη σταδιακή βελτίωση του επιπέδου της Παιδεία και της Κοινωνίας.