Για ακόμη μια φορά, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, βρίσκεται στην  επικαιρότητα. Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια  σε βάρος του Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολό της.
Καταγγέλλουμε τις «απροσδιορίστου αριστεράς» δυνάμεις επειδή εκμεταλλευόμενοι το δράμα των μεταναστών και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο, (με συγκεκριμένες τακτικές και μεθόδους), αγνόησαν την απόφαση της Πρυτανείας στις 16.01.2011 να μη δεχθεί την εγκατάσταση  των μεταναστών σε χώρο του Πανεπιστημίου. Όλο αυτό προφανώς και έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου. Αυτό που δεν κατάλαβαν οι υποκινητές της απεργίας πείνας, είναι ότι χρησιμοποιώντας το άσυλο με αυτό τον τρόπο, το υπονομεύουν και κατ’ επέκταση «δικαιολογούν» τις ακραίες αντιδράσεις-δηλώσεις περί κατάργησης του από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά.
  Να αναφέρουμε πως την Παρασκευή 21.01.2011 οι οργανώσεις ΠΑΣΠ Ν.Ο.Π.Ε. ακύρωσαν προγραμματισμένη εκδήλωση εντός του κτιρίου της Νομικής, μετά από παρέμβαση της Κοσμητείας και της Πρυτανείας για λόγους πιθανής κατάληψης του κτιρίου. Το Σάββατο 22.01.2011 οι Πρυτανικές Αρχές  ενημέρωσαν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητών μέσω του Κοσμήτορα της Ν.Ο.Π.Ε. ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες  σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της Σχολής. Τη Δευτέρα24.01.2011 στη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές, τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των τριών Τμημάτων της Ν.Ο.Π.Ε., ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ Οικονομικού θεώρησε υπερβολική  και μη αναγκαία την απόφαση για το κλείσιμο της Σχολής από την Τρίτη 25.01.2011 έως την Παρασκευή 28.01.2011. Είναι απορίας άξιο πώς διεξήχθη η εξεταστική διαδικασία σε ένα από τα μαζικότερα μαθήματα της σχολής τη Δευτέρα 24.01.2011, πριν πραγματοποιηθεί υγειονομικός έλεγχος τον οποίο είχε ζητήσει ο Πρύτανης και εκπρόσωπος μας από ειδικό τμήμα της Ιατρικής σχολής ,για την ασφάλεια την της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού,
•    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας, σεβόμαστε τα αιτήματά  και τον αγώνα τους, αλλά δηλώνουμε υπεύθυνα πως δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου και  να μετατρέπεται σε κοιτώνα από κάθε κοινωνική ομάδα, η οποία απαιτεί  την υλοποίηση των αιτημάτων της.
•    Καλούμε την Πολιτεία να βρει άμεση λύση, μεταφέροντας τους απεργούς πείνας σε εναλλακτικό χώρο διαμονής που θα πληροί κριτήρια υγιεινής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
•    Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στρεβλώσει την έννοια του ασύλου για μικροπολιτικούς σκοπούς.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το άσυλο και την παιδεία γενικότερα, για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.
 
 Με εκτίμηση,
ΠΑΣΠ Οικονομικού