Πριν λίγες μέρες, αναγνώσαμε έκπληκτοι μια απαράδεκτη καταγγελία από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού προς τις υπόλοιπες πολιτικές οργανώσεις του Τμήματος, η οποία έκανε λόγο για «διεξαγωγή του οργάνου διοίκησης των φοιτητών ως φασιστική πρακτική». Η προαναφερθείσα καταγγελία έγινε με πρόφαση την αργοπορημένη ενημέρωση των εκπροσώπων της συντηρητικής παράταξης για την ώρα διεξαγωγής προηγούμενου Δ.Σ., στο οποίο αρνήθηκαν να παρευρεθούν, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες. Την Παρασκευή 22/01 και ώρα 12:00 είχε καλεστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ο., ώστε να καταδικαστεί – από όλες τις πολιτικές δυνάμεις – η ντροπιαστική καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού.

 

Σαφώς, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σημείο του εν λόγω κειμένου, που αναφέρεται σε «φασιστικούς τρόπους αποφάσεων» και απευθύνεται στις υπόλοιπες πολιτικές οργανώσεις. Με την πρώτη ανάγνωση της καταγγελίας, λοιπόν, η αλήθεια είναι πως προκαλείται γέλιο ή ντροπή. Και τι εννοούμε; Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να θυμηθούμε όλοι τις πάγιες τακτικές που ακολουθεί η συντηρητική παράταξη, τις ακραίες (σωματικές ή μη) επιθέσεις, τις απειλές και όλων των ειδών τις φασιστικές κινήσεις που έχει ως μέσο δράσης της. Γιατί, λοιπόν, προκαλείται γέλιο; Γιατί εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την τραγική ειρωνεία να χρησιμοποιεί το χαρακτηρισμό «φασιστικός», η πλέον φασιστική οργάνωση του Οικονομικού. Και γιατί προκαλείται ντροπή; Γιατί η παράταξη του Τμήματος, που καυχιέται την πρωτιά της, είναι πρώτη μόνο στην κοροϊδία!

 

Ερχόμενοι πάλι στην ημέρα του Δ.Σ. και συνεχίζοντας την περιγραφή των προαναφερθέντων, με το πέρας της συνεδρίασης, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιτέθηκαν στα μέλη της παράταξής μας και προσέβαλλαν το χώρο της ΠΑΣΠ Οικονομικού, σκίζοντας τις αφίσες και καταστρέφοντας το υλικό της, άνευ λόγου και αιτίας. Η εν λόγω πράξη δεν μας παραξένεψε, αφού αποτελούσε τη συνέχεια του έργου των τελευταίων ημερών, με παρόμοια περιστατικά επιθέσεων σε στελέχη της ΠΑΣΠ. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν οι απειλές, που βέβαια είναι πταίσμα μπροστά στο μέγεθος των υπόλοιπων γεγονότων. Σα να μην έφταναν αυτά, αντιμετωπίσαμε για πολλοστή φορά το ίδιο θέαμα της στοχευμένης επίθεσης στο καμαράκι της παράταξής μας και της καταστροφής του υλικού της.

 

Πιστοί στις ακραίες τακτικές, που έχουν συνηθίσει πια να χρησιμοποιούν, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φέρνουν μόνοι τους στο προσκήνιο τη βίαιη συνδικαλιστική κατεύθυνση της πλέον φασιστικής οργάνωσής τους. Άλλωστε, φροντίζουν να το υπενθυμίζουν και να το επιβεβαιώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Ας μην ξεχνάμε και την επίθεση με σουγιά που δέχτηκε στέλεχος μας, από πρώην υπεύθυνο τους, στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς. Περιστατικό, το οποίο έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Οι πολλαπλές προσπάθειες των τραμπούκων, με στόχο να φιμώσουν την πλέον δημοκρατική φωνή του Τμήματος και να αποδυναμώσουν την ΠΑΣΠ Οικονομικού, θα πέφτουν συνεχώς στο κενό. Η οργάνωσή μας, πιο δυνατή από ποτέ, θα παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίζεται τις αξίες που τη διέπουν. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε φασιστικές τακτικές, που δεν αρμόζουν σε ένα Πανεπιστήμιο όπως το οραματιζόμαστε: δημοκρατικό, σύγχρονο και παραγωγικό.