Άλλη μια νίκη της ΠΑΣΠ Οικονομικού!

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επίτευξη της πτυχιακής εξεταστικής, καθώς κάνοντας πράξη την παρακίνηση των ιδίων των φοιτητών για έργα, η ΠΑΣΠ Οικονομικού, πιστή στο καθήκον της, ήταν εκεί για να υπερασπιστεί και να προάγει τα θέλω και τις ανάγκες των συμφοιτητών της. Μέσω της δύναμης που μας έδωσαν οι ίδιοι οι συμφοιτητές μας, στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 11/11, βγάζοντας πρώτο το πλαίσιο της ΠΑΣΠ με αυτοδυναμία, έδειξαν με τον πιο σαφή και δημοκρατικό τρόπο ότι είμαστε οι μόνοι που προτάσσουμε την λογική και την υπευθυνότητα απέναντι στην απάθεια και στον στείρο αρνητισμό.

 

 Έτσι, χωρίς να έχουμε ανάγκη από κινήσεις αυτοπροβολής για μικροπολιτικούς λόγους, κινηθήκαμε έγκαιρα στο Υπουργείο Παιδείας με πρωτοκολλημένο αίτημα, για το οποίο οι ίδιοι οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι είμαστε η πρώτη παράταξη που ήρθε σε επικοινωνία για το θέμα της διπλής – πτυχιακής εξεταστικής. Μη μένοντας όμως μόνο εκεί προχωρήσαμε και σε παράσταση διαμαρτυρίας, επιδιώκοντας ουσιαστικό διάλογο με τα αρμόδια όργανα και όχι σύγκρουση απλά για τα μάτια του κόσμου. Πραγματοποιήσαμε, λοιπόν, έναν διάλογο που τελικά καρποφόρησε.

 

 Πατώντας στους τέσσερεις βασικούς πυλώνες του διαλόγου, της συλλογικότητας ,της παραγωγικότητας και της γνώσης, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα αιτήματα του Φοιτητικού Συλλόγου, με συνεχή επαγρύπνηση και με σεβασμό προς τις δημοκρατικές διαδικασίες.

 

 Φυσικά και δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με την επίτευξη μόνο της πλήρους εξεταστικής για τους τελειόφοιτους, καθώς πάγιο αίτημα μας, για το οποίο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, είναι η καθιέρωση της διπλής εξεταστικής για όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το έτος φοίτησης τους.

 

 Σύντομα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με τις περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διάρκεια της πτυχιακής εξεταστικής και τα όρια δήλωσης μαθημάτων.

 

Υπεύθυνα,
ΠΑΣΠ Οικονομικού.

 


Θα βρείτε στα downloads την πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας