Έπειτα από την προγραμματισμένη, για σήμερα Τετάρτη 18/03, συνάντηση και συζήτηση όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, έληξε η κατάληψη του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών. Η προσπάθεια αυτή να μαζικοποιηθεί ο Σύλλογος και τα όργανά του, με κοινό στόχο, ήρθε εις πέρας αποτελεσματικά. Η λύση βρέθηκε έπειτα από διαβούλευση των Πρυτανικών Αρχών και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με τους καταληψίες, αφού πρώτα αποχώρησε ο κλοιός των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Εμείς, ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή, μέσω των Δ.Σ. του Συλλόγου και επικοινωνήσαμε με τα αρμόδια όργανα του Τμήματος και της Κοσμητείας, με σκοπό την επίλυση της κατάστασης που είχε προκύψει. Βρισκόμασταν διαρκώς στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ασκώντας πιέσεις στους αρμοδίους.

 

Αποδείχθηκε, για ακόμη μία φορά, πως το ουσιαστικό αποτέλεσμα απορρέει ΜΟΝΟ από τις αποφάσεις που παίρνονται με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμων των οργάνων του φοιτητικού Συλλόγου. Το φοιτητικό σύνολο οργανώθηκε μαζικά κ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρολό.

 

Επισημαίνουμε πως το κτήριο της Σχολής έχει υποστεί υλικές φθορές και θα χρειαστεί ορισμένος χρόνος για την αποκατάστασή τους και την επαναφορά στην καθημερινότητα της διεξαγωγής μαθημάτων.

 

Αύριο, Πέμπτη 19/03, η Σχολή θα παραμείνει κλειστή.

 

 

Υπεύθυνα,
ΠΑΣΠ Οικονομικού