Καθώς το πανεπιστήμιο παρέμενε κλειστό για 14 εβδομάδες, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων από το διοικητικό προσωπικό, η φοιτητική κοινότητα ήταν έρμαιο των πολιτικών παιχνιδιών του διπόλου μεταξύ Υπουργείου και Πανεπιστημιακών Αρχών. Απόρροια αυτής της κατάστασης, είναι η ελλειπής ενημέρωση των φοιτητών απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές σε ότι αφορά τη λειτουργία του Ιδρύματος και τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων δραστηριοτήτων. Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, η θέση μας για την κατάσταση που επικρατούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μη λειτουργίας του Πανεπιστημίου ήταν ξεκάθαρη. Ζητήσαμε να ανοίξει το Πανεπιστήμιο και να μην παρακωλύεται η ακαδημαϊκή λειτουργία. Ζητάμε λύσεις, όχι απολύσεις! 

Πράττοντας ως μόνη υπεύθυνη δύναμη με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή, βρεθήκαμε πάντα στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων με πληθώρα ενεργειών:

• Συμμετοχή σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου διοικητικών υπαλλήλων.

• Παρευρεθήκαμε στη σύνοδο πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/11/2013, στην οποία ως ΠΑΣΠ διεκδικήσαμε την ομαλοποίηση της πανεπιστημιακής λειτουργίας, προτείνοντας διάλογο μεταξύ διοικητικών και υπουργείου χωρίς εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, με απαραίτητη προϋπόθεση να ανοίξουν τα δύο μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Επίσης, τη συνέχιση της επαναληπτικής εξεταστικής και τη διασφάλιση της εξεταστικής για τους φοιτητές επί πτυχίω. [Αναλυτικά το κείμενο που κατατέθηκε στην Σύνοδο των Πρυτάνεων εδώ]

Καταθέτοντας ψηφίσματα στο Δ.Σ. του Σ.Φ.Ο.:
➢ Τη Δευτέρα 16/9/2013 καλέσαμε όλο το φοιτητικό κίνημα να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του, διεκδικώντας την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων και την αλληλεγγύη προς τα δίκαια αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.

➢ Την Πέμπτη 9/11/2013, το αίτημα που κατατέθηκε στο Δ.Σ (διοικητικό συμβούλιο) για συνάντηση – ενημέρωση με τον πρόεδρο του τμήματος Κ. Δημητρίου, υπογράφτηκε από όλες τις παρατάξεις όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Κατανοώντας την δυσκολία της περάτωσης του ακαδημαϊκού εξαμήνου, λόγω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων, προτείναμε την εξέταση όλων των μαθημάτων και στα δύο εξάμηνα, την αύξηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων από 8 σε 10 και την δημιουργία πτυχιακής εξεταστικής.

Με δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε και αποστείλαμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε, θεωρούμε πως η μόνη λύση για τη διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν το πανεπιστήμιο, είναι η άμεση παραίτηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες που μας διέπουν, συνεχίζουμε να προτείνουμε και να διεκδικούμε, έχοντας ως πρώτο στόχο τα δικαιώματα του φοιτητή, ενισχύοντας το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου.