Συνάδεφλοι, σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην υπεύθυνου της ΔΑΠ Οικονομικού, ο οποίος επιτέθηκε θρασύδειλα με σουγιά  σε στέλεχος της ΠΑΣΠ Οικονομικού στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, δείχνοντας για άλλη μια φορά τι πραγματικά εκπροσωπεί η συντηρητική οργάνωση. Η κατηγορία που απαγγέλθηκε είναι “απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομη κατοχή όπλου”.

Δυστυχώς, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου, ενάντια στο Α(να)σφαλιστικό, η δίκη αναβάλλεται εκ νέου. Οι φοιτητική κοινότητα όμως, δεν ξεχνάει αυτή τη φασιστική και άνανδρη επίθεση. Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος νους, οφείλει να απομονώσει, να καταδικάσει τέτοιες τακτικές και να γυρίσει την πλάτη του σε δυνάμεις, που έχουν κατορθώσει επιτυχώς να “ανταμειφθούν” τον τίτλο των συνεχιστών των “Κενταύρων” της ΟΝΝΕΔ.

Η επίθεση δεν ειχε προσωπικά κίνητρα, ήταν επίθεση κατα της ΠΑΣΠ και κατ’ επέκταση επίθεση στον ίδιο τον Φοιτητικό Σύλλογο του Οικονομικού. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσπάθεια φίμωσης της πιο δημοκρατικής φωνής του Συλλόγου, την μόνη πολιτική δύναμη που προτάσσει το συλλογικό καλό, την ευθύνη και την λογική. Αποτελεί έμμεση επίθεση στον καθένα ξεχωριστά μέσα στον Σύλλογο.

Ως ΠΑΣΠ, παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την πρόθεση κάποιων να επιβάλλουν τις συνθήκες της “ζούγκλας” στην καθημερινότητα μας. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών με μοναδικό μας “όπλο” τις ιδέες και το όραμα μας για ένα Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, για μια Δημοκρατική Κοινωνία.

Μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, για την Αλλαγή Νοοτροπίας & Σκέψης, τον εκδημοκρατισμό του Πανεπιστημίου, ως μικρογραφία μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και απειλείται από ακραίες φωνές και απόψεις σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιζόμαστε για ένα εκσυγχρονισμένο Πανεπιστήμιο σε όλες τις διαστάσεις και τις δομές που το απαρτίζουν. Η βία και οι πρεσβευτές της στα Πανεπιστήμια θα αυτοαπομονωθούν.

ΠΑΣΠ Οικονομικού