Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 διεξήχθη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού με κύριο ζήτημα την επικείμενη συζήτηση-ψήφιση των μέτρων αλλά και του προϋπολογισμού 2013. Επίσης τέθηκε ζήτημα αλλαγής ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης η οποία αποφασίστηκε σε προηγούμενο Δ.Σ. από την ΠΑΣΠ, την ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ. Δυστυχώς η ΔΑΠ σε κανένα από τα δύο Δ.Σ. δεν υπέγραψε θεωρώντας την δεδομένη κατάσταση ως ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων. Για ακόμα μια φόρα η στάση αυτή αποδεικνύει τη αδιαφορία και την απραξία για τις πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, με την εφαρμογή νομοσχεδίων και όχι μόνο, που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν και να συνθλίψουν των ελληνικό λαό.

Δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως τα ΕΑΑΚ προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν με το χειρότερο τρόπο τα όργανα διοίκησης του συλλόγου μας (Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού) με στόχο ένα “ΠΑΝΟ” στο μπλοκ του πολιτικού τους φορέα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Επίσης η πρόταση μας για Γενική Συνέλευση την Πέμπτη με δυναμική και μαζική παρουσία των φοιτητών έπεσε πάνω στο τείχος της στείρας άρνησης και του συντηρητισμού που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παράταξη. Οι ενέργειές σας προάγουν τον ατομικισμό και υπονομεύουν και διασπούν με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τους αγώνες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία απαιτεί συλλογικότητα και ευθύνη.

Το όνομα σας είναι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οι πράξεις σας αποδεικνύουν το ΑΝΤΙΘΕΤΟ…


Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, η μόνη υπεύθυνη δημοκρατική δύναμη, πιστή στις αρχές μας θα υπερασπιζόμαστε τις προτάσεις μας για το τμήμα αλλά και τις ξεκάθαρες θέσεις μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων του φοιτητικού κινήματος και της κοινωνίας χωρίς καμία έκπτωση. Όραμα μας ένα Δημοκρατικό-Εκσυγχρονισμένο-Παραγωγικό ελληνικό πανεπιστήμιο βασισμένο στο Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του.

Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στο διήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που πλήττουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.

ΠΑΣΠ Οικονομικού

Δύναμη Ανατροπής