Το βράδυ της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, στο Πέραμα, μέλη της Χρυσής Αυγής προέβησαν σε μια δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ. Κατά την «προέλαση» τους, 50 μέλη του φασιστικού κόμματος που προκάλεσαν το επεισόδιο, χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς, καδρόνια και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά τουλάχιστον 10 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Οι τακτικές και οι ιδεολογικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής είναι πλέον γνωστές στην ελληνική κοινωνία, καθώς δεν προκαλούν για πρώτη φορά τέτοια επεισόδια. Η τελευταία επίθεση τους όμως πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας προβληματίσει όσον αφορά τον ρόλο τους στην κοινωνία. Πρέπει ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να προβούμε σε συντονισμένες ενέργειες οι οποίες θα απαλείψουν και θα εκμηδενίσουν αυτή την μαύρη σελίδα της νεότερης πολιτικής ζωής της χώρας.

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση αυτή από μέλη του ναζιστικού – φασιστικού μορφώματος καθώς  οι τακτικές τους στήνουν στον τοίχο την δημοκρατία και αμαυρώνουν την πολιτικό επίπεδο της χώρας που κλονίζεται και αυτό βαθύτατη κρίση.