Η ΠΑΣΠ (Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη) είναι μία φοιτητική παράταξη που δρα στον χώρο των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1974, χρονιά ορόσημο τόσο για το φοιτητικό κίνημα όσο και για την δημοκρατία.

Όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζεται με πάθος και με πίστη στις αρχές της για την διασφάλιση των φοιτητικών κεκτημένων αλλά και για την βελτίωση των ελληνικών Πανεπιστημίων και των συνθηκών φοίτησης.

Σε όλους τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, αυτά τα 36 χρόνια, η ΠΑΣΠ ήταν παρούσα και συνέβαλε τα μέγιστα για την βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διεκδικώντας αλλά και ανατρέποντας όταν συντηρητικά και κατασταλτικά μέτρα προσπαθούσαν να μειώσουν τα δικαιώματα των φοιτητών ή να χειροτερεύσουν τις συνθήκες φοίτησης. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι έπειτα από τις διεργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης ΠΑΣΠ τον Ιούνιο του 2007, έγινε πραγματικότητα η πάγια διεκδίκηση μας για Αυτονόμηση από κάθε πολιτικό φορέα.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι μία παράταξη με μεγάλη ιστορία και δράση που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα του τμήματός μας.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού έχει ως μέλη της, απλούς φοιτητές που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούν τους εαυτούς τους παντογνώστες, καλύτερους απ’ τους υπόλοιπους φοιτητές ή μεσσίες. Απλά μοιράζονται κοινές αξίες, κοινά οράματα και κοινές ανησυχίες, έχοντας βαθιά ριζωμένες τις αξίες της δημοκρατίας, του ανιδιοτελούς συνδικαλισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της συλλογικότητας. Πιστεύουν ότι τα συλλογικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και όχι ατομικές και μοιράζονται το κοινό όραμα ενός Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου καλύτερου απ’ το υπάρχον.