Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, το οποίο χαράζει κατευθυντήριες γραμμές για την δράση και τοποθέτηση του Συλλόγου στα θέματα που προκύπτουν. Συγκαλείται με απόφαση του Δ.Σ. ή με έγγραφη αίτηση το λιγότερο του 1/10 των μελών του Συλλόγου.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 5 Ιουνίου 2014, κατατέθηκε ψήφισμα για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, με θέματα:

Το σχέδιο οργανισμού διοίκησης για τα ΑΕΙ

– Υγιεινή του κτιρίου και οι απλήρωτες καθαρίστριες     

– Ομαλή διεξαγωγή εξαμήνου και εξεταστικής

Η πρόταση για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δυνάμεων του Δ.Σ., εκτός από τους εκπροσώπους της συντηρητικής δεξιάς στο πανεπιστήμιο, οι οποίοι συνεχίζουν να μην μας εκπλήσσουν με τη στάση τους. Η απάθεια και η αδιαφορία που επιδεικνύουν, επιβεβαιώνει περίτρανα πως, δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από την άγνοια στην πράξη.

Συνάδελφοι, μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί την πραγματικότητα και την σημαντικότητα των θεμάτων που θέτονται. Σας επισυνάπτουμε το σχέδιο οργανισμού των ΑΕΙ και σας καλούμε να το διαβάσετε για πρώτη φορά, ώστε να ενημερωθείτε για την κρισιμότητα της κατάστασης. Αν διαβάζοντας αυτές τις 173 σελίδες του σχεδίου οργανισμού, κρίνετε ακόμη πως η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι αναγκαία, τότε μόνο εσείς είστε υποχρεωμένοι να απολογηθείτε στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας.

Πέρα από την άγνοια, ένα άλλο μεγάλο ελάττωμα είναι και η «κοντή» μνήμη. Αισθανόμαστε την ανάγκη, να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε τις δράσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, τους τρεις μήνες που διήρκησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

29 Νοεμβρίου: Δελτίο Τύπου ΠΑΣΠ Οικονομικού – Ζητάμε την Παράιτηση του Υπουργού Παιδείας

22 Νοεμβρίου: Προτείνουμε την εξέταση ΟΛΩΝ των μαθημάτων και στα δύο Ακαδημαϊκά Εξάμηνα

18 Νοεμβρίου: Πολιτικό… προσωπικό υπάρχει;

6 Νοεμβρίου: Παρέμβαση οργανώσεων της ΠΑΣΠ στη Σύνοδο Πρυτάνεων

5 Νοεμβρίου: Θέσεις της ΠΑΣΠ για τα κλειστά Πανεπιστήμια

Ας μην ξεχνάμε όμως και τον επίπονο αγώνα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, με τίτλο «Πόσες φορές αντέχει reset ένα router» (Ανοιχτές Σχολές), που σκοπό είχε να κρύψει την πολιτική ανυπαρξία που τους διέπει και να καλύψει τις μεθοδεύσεις του κ. Αρβανιτόπουλου.     

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, θεωρούμε πως η Γενική Συνέλευση φοιτητών ως το ανώτερο όργανο του συλλόγου πρέπει να παίρνει ολοκληρωμένες αποφάσεις και να έχει θέση για όλα τα ζητήματα που θίγουν τον Δημόσιο & Δωρεάν χαρακτήρα του Ελληνικού Πανεπιστημίου, και όχι να είναι χώρος για μικροπολιτικά παιχνίδια όπως θέλουν ορισμένοι.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σ.Φ.Ο. την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο 10 και ώρα 14:00.