Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, πιο καθοριστικές από ποτέ, οφείλουν να οδηγήσουν το Σύλλογο στη ριζική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη. Ένα μεγάλο στοίχημα με τους εαυτούς μας, που χρόνο με το χρόνο διεκδικείται και κερδίζεται, είναι η χάραξη νέας εποχής στο Οικονομικό, με γνώμονα τις εκσυγχρονιστικές ιδέες, την ορθολογική σκέψη και το διάλογο. Η ΠΑΣΠ Οικονομικού αποτελεί τη μόνη δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του Συλλόγου, οραματιζόμενη ένα σύγχρονο και παραγωγικό Πανεπιστήμιο, που δίνει αξία στο πτυχίο. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγνωρίζουν τη μοναδική προοδευτική φωνή του Τμήματος, γυρνώντας την πλάτη επιδεικτικά στις συντηρητικές φωνές, αλλά και στις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που έχουν στόχο να υπνωτίσουν τον Σύλλογο.

 

H ΠΑΣΠ Οικονομικού, ως ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή και του εν δυνάμει οικονομολόγου, έχει υποχρέωση να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση νέων χαρακτηριστικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επαναπαύεται, προτείνει και διεκδικεί καινοτόμες λύσεις, στηριζόμενες στη λογική και το ρεαλισμό και υλοποιεί σταδιακά το όραμα της, για ένα πτυχίο με αξία, που θα προσαρμόζεται στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές απαιτήσεις.Προάγοντας διαρκώς τις προοδευτικές ιδέες της, οι οποίες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις έννοιες της συλλογικότητας και του κοινού συμφέροντος, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να διαμορφώσει μέσα από τις προτάσεις της ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, που θα αναδεικνύει τις μοναδικές ικανότητες και δεξιότητες του σπουδαστή και θα τον διασυνδέει αξιοκρατικά με την αγορά εργασίας.

 

Όλα αυτά θα φάνταζαν ουτοπικά, χωρίς τη φωνή του φοιτητικού σώματος, η οποία και αποτελεί την κινητήρια δύναμη στο διαχρονικό άγωνα της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα ποιοτικότερο επίπεδο σπουδών κι ένα μέλλον που μας αξίζει.

 

 


Την Τετάρτη 24 Μαΐου στηρίζω ΠΑΣΠ

 


 

 

 


 

Παρακάτω, αναλυτικά, οι προτάσεις της ΠΑΣΠ Οικονομικού, για ένα σύγχρονο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.