Την Τετάρτη 5/11/2014, έπειτα από κάλεσμα, διεξήχθη Γενική Συνέλευση, στο αμφιθέατρο 10, με οριακή απαρτία (απαιτούνται το λιγότερο 118 άτομα), όπου αποφασίστηκε από συγκεκριμένες  δυνάμεις η “συμβολική” κατάληψη της Σχολής. Βαθιά σεβόμενοι τους θεσμούς και το καταστατικό του Συλλόγου μας, με δημοκρατικά αισθήματα στις συλλογικές διαδικασίες, αναγνωρίζουμε αυτό το οκνηρό  αποτέλεσμα της Συνέλευσης.

Ωστόσο, ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, έχουμε διατυπώσει επανειλημμένως την άποψή μας για την ορθή διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων, με ουσιαστικά αποτελέσματα και καταλυτικές αποφάσεις. Κατακρίνουμε την εμμονή ορισμένων πολιτικών ομάδων, που δυστυχώς, δείχνουν – με πλέον εμφανή τρόπο – ότι απαξιούν και χλευάζουν την ουσία της Συνέλευσης, καθώς και τις αποφάσεις που απορρέουν από αυτές και αναζητούν μανιωδώς το “φαίνεσθαι” και όχι το “είναι”. Όλα αυτά γίνονται με μοναδικό στόχο την δημιουργία κομματικών ψευδαισθήσεων και ανυπόστατων διεκδικήσεων. Για εμάς η ουσία δεν είναι μόνο η αντίδραση, αλλά η αντιπρόταση και ο διάλογος. Οι νέοι, σήμερα, πρέπει να είναι δημιουργικοί και να μην αναλώνονται σε στείρα όχι.

Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και τον υποτυπώδη συνδικαλισμό που ασκούν, οδηγούνται στην  ανάγκη να επαναφέρουν στο προσκήνιο προβλήματα για τα οποία έχουν ήδη παρθεί επίσημες αποφάσεις από το Σύλλογό μας (Συνέλευση Τετάρτης 11 Ιουνίου 2014, με το νικηφόρο πλαίσιο της ΠΑΣΠ). Δείχνουν, με τον πιο γλαφυρό τρόπο, ότι λειτουργούν εντελώς οπισθοδρομικά, κινούνται στο δρόμο του αρνητισμού και είναι προσκολλημένοι, τυφλά υποταγμένοι, σε εξωπανεπιστημιακές εντολές. Όλα αυτά δεν έχουν θέση σε ένα Πανεπιστήμιο που βάλλεται συνεχώς και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να σταθεί στα πόδια του. Η εγωιστική οπτική που έχουν για το Σύλλογο και το χαλκευμένο αγωνιστικό προφίλ, που αποτυχημένα προσπαθούν να δείξουν, αποτυπώνει ότι, για αυτούς, οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν σημασία μόνο όταν τις χρειάζονται και όταν τους ευνοούν. Δεν τις υπηρετούν και με κάθε ευκαιρία τις υποβαθμίζουν.

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, θέλοντας να δώσουμε ουσιαστική πνοή στο Σύλλογο, για αυτούς που πραγματικά θέλουν να ακούσουν και δε φορούν παρωπίδες, επιζητάμε τη διεξαγωγή των Γενικών Συνελεύσεων, όταν εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Σ.Φ.Ο, χωρίς σκοπιμότητες και με ανιδιοτελή πολιτικά χαρακτηριστικά. Στόχος μας είναι να παίρνονται υλοποιήσιμες αποφάσεις για καθημερινά προβλήματα ώστε να αναβαθμιστεί η ακαδημαϊκή ζωή όλων μας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ας μην υποκύπτουμε στις λαϊκίστικες κορώνες που μπορεί να φαντάζουν ως η μόνη λύση. Ο αγώνας  για τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου, των αρμόδιων οργάνων, του Τμήματος, αλλά και του εαυτού μας, είναι διαρκής, δύσκολος και καθρεπτίζεται στην καθημερινότητά μας. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε το Πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, απαιτεί ένα τρίπτυχο: αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης και πολιτικής.