Βρισκόμαστε προ των πυλών της έναρξης της επαναληπτικής εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, παρ΄ όλα αυτα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ανεξήγητο και παράλληλα εξοργιστικό φαινόμενο της καθυστέρησης στην ανακοίνωση βαθμολογιών σημαντικών μαθημάτων της περασμένης εξεταστικής του Ιουλίου.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα οργανωτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν την περασμένη χρονιά στο Τμήμα μας, όμως η διοίκηση καθώς και οι καθηγητές πρέπει να σεβαστούν τον κόπο και την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων, καθώς και την ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή  της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Είναι αδιανόητο να είμαστε στο «παρά πέντε» από την έναρξη της επαναληπτικής εξεταστικής και να μην γνωρίζουν οι φοιτητές την βαθμολογία τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των μαθημάτων που  δεν έχει αναρτηθεί η βαθμολογία τους  είναι μαθήματα κορμού όπως η «Πολιτική Οικονομία της Απασχόλησης και του Χρήματος» και  η «Πολιτική Οικονομία της Ανάπτυξης & Μεγέθυνσης», μαθήματα στα οποία η συμμετοχή  είναι μεγάλη. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στους φοιτητές είναι εμφανή και αποδιοργανώνουν τους φοιτητές που αναμένουν την βαθμολογία τους.

Για ακόμη μια φορά, οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις και φαινόμενα, που θα έπρεπε αυτονόητα να μην υπάρχουν.

 

 

Προς αυτή την κατεύθυνση και για την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ως ΠΑΣΠ Οικονομικού:

– Απαιτούμε την άμεση ανάρτηση των βαθμολογιών που εκκρεμούν.

– Προτείνουμε την μεταφορά των εν λόγω μαθημάτων στο τέλος της εξεταστικής (μετά τις 22 Σεπτεμβρίου).

Για όλες τις εξεταστικές περιόδους προτείνουμε:

Ανάρτηση των βαθμολογιών κάθε μαθήματος το πολύ 15 μέρες μετά την εξέταση τους και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται κυρώσεις στους καθηγητές που καθυστερούν την ανάρτηση βαθμολογιών.