Φτάνει πια! Η κατάσταση στην χώρα μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού βρίσκεται υπό διάλυση. Περικοπές στους ήδη μειωμένους μισθούς, νέα μέτρα και μια κοινωνία σε απελπισία. Τα πανεπιστήμια υποβαθμίζονται και υποχρηματοδοτούνται συνεχώς. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, όπως και το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να έχουν τα «προς το ζην» και οι πολιτικοί – σωτήρες του Ελληνικού λαού συνεχίζουν να υπονομεύουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Μέτωπο 1ο – Πολιτικό Σκηνικό

 

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας από το 2009 έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού, με την επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της μικρομεσαίας τάξης. Από τότε μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να θυσιάζονται. Οι πολιτικοί μας, ανίκανοι να διαχειριστούν την διακυβέρνηση της χώρας κατάφεραν να εκτινάξουν το χρέος και το ποσοστό του ελλείμματος σε άπιαστα νούμερα. Οι λάθος πολιτικές που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η συνέχεια αυτών των λαθών από την σημερινή κυβέρνηση «συνεργασίας – σωτηρίας» οδηγούν στην περαιτέρω «εξάρτηση» μας από τις Μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας και της Τρόικας.Ο συνεχής εκβιασμός του είδους «μέτρα λιτότητας ή χρεοκοπία» έχουν μόνο αποτέλεσμα την εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και καμία βλέψη για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Δεν μπορούν να παραληφθούν βέβαια και οι «κωλοτούμπες» της δεξιάς (διαχρονικές αξίες). Πριν γίνει η κυβέρνηση συνεργασίας καταψήφιζαν τα μέτρα λιτότητας ενώ όταν έγινε η κυβέρνηση συνεργασίας στήριξαν και αυτοί το Μνημόνιο 2 στηριζόμενοι στον εκβιασμό της χρεοκοπίας. Οι «φωστήρες» του κοινοβουλίου είναι οι κύριοι υπεύθυνοι που οδήγησαν την οικονομία σε σημείο τέτοιο ώστε οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν να τα κακώς κείμενα και τις βρωμιές τους. Υπεύθυνοι μεν, αλλά απτόητοι δε, συνεχίζουν να απασχολούνται περισσότερο με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Κύριοι, όλο το πολιτικό σκηνικό έχει απαξιωθεί πλήρως από τον Ελληνικό λαό. Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία.

 

Μέτωπο 2ο – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Κλείστε επιτέλους τις τηλεοράσεις! Τα ΜΜΕ αποσκοπούν μόνο στον αποπροσανατολισμό και την δημιουργία λάθος εντυπώσεων μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων της κυβέρνησης. Είδαμε και ακούσαμε πολλές τοποθετήσεις μετά τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου και ποιοι είναι οι υπαίτιοι για την καταστροφή σε πολλά καταστήματα και τράπεζες του κέντρου της Αθήνας. Ο μόνος υπαίτιος ήταν η κατάληψη στην Νομική! Είδαμε τους αρμόδιους (πρυτανικές αρχές- αστυνομία) να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον για την ανάληψη ευθύνης των επεισοδίων. Ο μόνος στόχος τους είναι να χτυπήσουν το Πανεπιστημιακό Άσυλο! Κατά το παρελθόν, όπου πραγματοποιήθηκαν πορείες και έγιναν καταστροφές στην Αθήνα ήταν και πάλι υπό κατάληψη η Νομική; Άλλο παράδειγμα για τον αποπροσανατολισμό και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έδωσε σημασία στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους για την επικείμενη ψήφιση του νέου νόμου! Χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτων πολιτικών ιδεολογιών παρευρέθησαν στην πορεία διαμαρτυρίας αλλά όλα τα μέσα ενημέρωσης έδιναν σημασία στους ταραξίες και τις καταστροφές που έκαναν. Η τακτική αυτή έχει σκοπό να αποτρέπει τον κόσμο να κατεβαίνει στις πορείες διαμαρτυρίας! Ο κόσμος και οι φοιτητές έχουν καταλάβει το παιχνίδι σας και δεν θα περάσει!

 

Μέτωπο 3ο – Πανεπιστήμια & Νομοσχέδιο για την Παιδεία

 

Η κρίση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι και στα Πανεπιστήμια, αφού υπάρχουν οι γνωστές συντηρητικές φωνές που την τρέφουν. Σε συνδυασμό με τον νέο νόμο για την Παιδεία , η ζωή στο Πανεπιστήμιο και το επίπεδο εκπαίδευσης υποβαθμίζεται συνεχώς! Πρέπει όλο το φοιτητικό κίνημα να ΞΥΠΝΗΣΕΙ! Να αναλάβουμε όλοι οι φοιτητές τις ευθύνες που μας αναλογούν! Ευθύνη των φοιτητών και της νέας γενιάς είναι να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους! Αυτή την στιγμή άλλοι καθορίζουν το μέλλον μας! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να συνταχθούμε οργανωμένα για την αλλαγή! Δεν θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Αυτή η χώρα και οι νέοι της οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η αξιοποίηση της αστείρευτης τεχνογνωσίας των Ελλήνων!

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, γνωρίζουμε ότι η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει σε τέλμα. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και επιχείρημα για να σταματήσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό τόσο για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, όσο και για μια καλύτερη κοινωνία.

 

 

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού, αγωνιζόμαστε:

 

  • Για την μη εφαρμογή και απόσυρση του νέου νόμου για την παιδεία!
  • Ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ.
  • Αφύπνιση της νεολαίας για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
  • Σωστή διαχείριση της έννοιας του Ασύλου. «Το Πανεπιστημιακό Άσυλο χαρακτηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.»
  • Ένα πανεπιστήμιο με Δημόσιο & Δωρεάν χαρακτήρα.
  • Για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τα δικαιώματα που αγωνίστηκαν και κατέκτησαν οι προηγούμενες γενιές.
  • Για την επιστροφή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην κοινωνία και τα Πανεπιστήμια.

 

ΠΑΣΠ Οικονομικού

Δύναμη Ανατροπής