Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ, μας εξέπληξαν προς στιγμήν καθώς ζήτησαν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή την μεταφορά των χαμένων μαθημάτων της εξεταστικής στο τέλος της, κάτι το οποίο εφαρμόζει πάντα η γραμματεία όταν αναβάλλονται οι εξετάσεις.

Συγκεκριμένα με το ψήφισμα το οποίο κατέθεσαν, απαίτησαν την διασφάλιση της εξεταστικής και την μεταφορά των μαθημάτων που χάθηκαν στο τέλος, κάτι το οποίο θεωρείται δεδομένο και δεν περίμενε κάνενας καμία ΔΑΠ για να το προτείνει.

Το εν λόγω ψήφισμα δεν υπεγράφη από καμία παράταξη καθώς ουδέποτε έχει τεθεί από το Τμήμα ζήτημα για κίνδυνο μη πραγματοποίησης της εξεταστικής. Μάλιστα όλες οι δυνάμεις δεν υπέγραψαν αλλά τοποθετήθηκαν γραπτά, αναφέροντας πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα και σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την εξεταστική να συγκλιθεί νέο Δ.Σ.

Έχοντας περάσει λοιπόν μια εβδομάδα(!!!) από την κατάθεση του συγκεκριμένου ψηφίσματος, κοινοποιήθηκε ένα κείμενο-έκτρωμα το οποίο εξ ολοκλήρου υποτιμάει  την νοημοσύνη όλων των φοιτητών. 

Συνάδελφοι, στην προσπάθεια σας, να κινδυνολογείτε και μετέπειτα να (αυτο)θεωρηθείτε σωτήρες του τμήματος, χάνοντας την ουσία του συνδικαλισμού και απαξιώνοντας τα όργανα του συλλόγου, θα βρείτε όλους τους φοιτητές απέναντι σας.

 

Ως ΠΑΣΠ Οικονομικού αρνηθήκαμε να υπογράψουμε ένα χαρτί, το οποίο γνωρίζαμε εκ των προτέρων οτι θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, το κάνουν τώρα και θα το ξανακάνουν.

Τέλος, κατά την διάρκεια έντονων κινητοποιήσεων και αναβρασμού της κοινωνίας αρνούμαστε να ασχοληθούμε με κινήσεις εντυπωσιασμού και την γραφειοκρατία του συνδικαλισμού του χθες.